دانشجویان پزشکی شهید بهشتی
 
پيوندهای روزانه

بچه ها باور کنین واسه نوشتن همه این مطلبا وقت گذاشتم تا بنویسمشون و تایپشون کنم باز بخونم که ویرایششون کنم پس اگه لطف کنید و یه نگاهی بهشون بندازین و اگه مفید بودن نظر بدین خیلی ممنونتون میشم چون میفهمم که وقتی که گذاشتم تلف نشده و یه فایده ای داشته چون حتی اگه چه چیزایی که نوشتم به درد یه نفر بخوره چه اگر سوال یه نفرو تو کامنتا بتونم جواب بدم مایه ی دلگرمیمه پس لطفا نظراتونو دریغ نکنین :))

آدرسایی که تو نوشته هام از تستا دادم مطابق با دفتر چه B آزمون علوم پایه اسفند نودویکه. با بچه هاییم که علوم پایه دادن و نمره خوبی داشتن قصد دارم صحبت کنم تا بیان و نظراشون رو بنویسن تا به پویایی و کاملی این پست کمک کنن.

خودم میدونم خیلی حرف زدم!! ولی اگه حال خوندن همشم نداشتین مهم تریناشو پررنگ تر نوشتم و زیرشونم خط کشیدم که فقط اونارو بخونین که با خوندن اونام میشه فهمید کل منظورم چی بوده و خوندنشون شاید پنج دقیقه هم طول نکشه.

پیشاپیش از اظهار لطفاتون ممنون :)

پست دانلود تمام جزوات ترم پنج (گروه جزوه مهر 89)

دانلود جزوه خلاصه علوم پایه بهمن 87 (پی دی اف حدود 400 صفحه)

فایل تحلیل آماری سوالات علوم پایه تا شهریور91 از یکی از بچه های مهر89

 

به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

سلام

بر پوست دوستان لقمان

فارماکولوژی:شامل 2جلسه 2ساعته با دکتر پرورده از اساتید تازه نفس بخش فارما که حاوی مباحث آکنه , ویتیلیگو,پسوریازیس,عفونت های باکتریایی ,عفونت های قارچی, هرپس است.امتحان 20 سوال تستس از مباحث تدریس شده است.

پاتولوژی:شامل 2جلسه 1ساعته و به گفته خود دکتر گاهی 2 ساعته با دکتر بیداری که شامل اکثر مباحث بخش پوست است و کمک زیادی به یاد گرفتندروس پوست است.امتحان ما 4 سوال تستی و 6 سوال تشریحی بود

رادیولوژی : ندارد!

اساتیدکتر رباطی:پرسپتور... 

 


ادامه مطلب
[ برچسب:پوست,لقمان, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

بسمه تعالی
این متن رو نه با ادبیات رسمی ،بلکه از زبان فردی که با بهترین دوستش صحبت می کنه نوشتم .
قراره با شما درباره شرح حال گیری و متعلقاتش صحبت کنم ، خیلی ساده و در حد استاژری.
سریع برم سر اصل موضوع ؛ماجرا از این قراره که  شما یک هنرمند هستید و قراره یک بیمار رو با دقت ببینید و هر سوالی که دلتون می خواد ازش بپرسید و هر معاینه ای که "از نظر ظن بالینی شما" درسته رو انجام بدین تا در نهایت به یک هدف نهایی برسین ،این هدف عبارت است از: "توصیف کامل از یک بیمار برای شخص سومی که مریض را نه دیده و نه می شناسد ولی با توصیف شما به تمام اطلاعاتی که برای تشخیص نیاز دارد می رسد." برای اینکه متوجه بشین که چقدر به این هدف رسیدین کافی خودتون رو جای شخص ثالث بذارین و یکبار شرح حالی رو که نوشتین بخونین ،ببینین آیا از این شرح حال به ایده ای در مورد تشخیص می رسین یا نه .
استادی که شما برای او شرح حالتون رو ارائه می دین قرار از اطلاعتی که  شما بهش می دین به تشخیص برسه ، بنابراین اگه نتونه به ایده ای در مورد مریض برسه بهش حق بدین که از دستتون ناراحت بشه (در عین حال قبول دارم که برخی از اتندها ایراد بی مورد میگیرن)
بگذریم ؛ بریم سر اصل مطلب . مهارت شرح حال گیری یک پرسه زمان بر است که به مرور زمان بر آن مسلط می شوید و این متن تنها یکguide  ای است برای شروع شرح حال گیری کلاسیک که تا آخر عمر پزشکی دائم اونو سر هر بیمار تکرار می کنید.
برای بیان اهمیت شرح حال گیری درست، گفته می شه که اگر یک پزشک و بیمار را در اتاقی قرار دهیم و بین آنها یک پرده بکشیم بطوری که پزشک تنها امکان سوال پرسیدن داشته باشه ( و نه امکان معاینه و پاراکلینیک ) در صورتی که خوب شرح حال گرفته باشه تا حدود 80-90 % امکان دارد به تشخیص درست برسه حال آنکه اگر تنها امکان معاینه داشته باشه ( و نه شرح حال و پاراکلینیک) فقط 15% امکان دارد به تشخیص درست برسه و در حالت سوم که فقط متوصل به پاراکلینیک بشه تنها 1 % امکان تشخیص درست رو داره.
اجزای یک شرح حال کامل
یک شرح حال کامل 7 جز دارد:
اطلاعات پایه
Initial information
مشکل(های) اصلی بیمار
Chief complaint(s) [CC]
مشکل کنونی بیمار
Present illness [PI]
سابقه بیماریهای قبلی بیمار
Past history [PH]
سابقه خانوادگی
Family history [FH]
زندگی خصوصی بیمار
Personal & social history
ارزیابی سیستمهای بدن
Review of systems
1-initial information
در این قسمت اطلاعاتی از قبیل :تاریخ ، زمان ، ID بیمار (جنس ،سن ،وضعیت تاهل ،شغل ...) منبع شرح حال ( که می تواند خود بیمار ، همراه بیمار ،پلیس ، مامور آمبولانس ... باشد ) و میزان قابل اعتماد بودن شرح حال ؛ نوشته می شود.
2- chief complaint(s) / CC
عبارت است از symptom یا symptom های اصلی که بیمار را به بیمارستان (یا مطب و ...) کشانده. این قسمت را باید عینا مثل کلمات بیمار بنویسید {برای مثال : سرم داره می ترکه / سر دلم می سوزه (هرچی بیمار گفت ،دقیقا همونو می نویسید) }
نکته: برخی اساتید معتقد اند که در CC فقط یک symptom را باید بنویسد و نه بیشتر {البته منم همین نظرو دارم !!!} چون ممکنه مریض 10 تا شکایت داشته باشه ولی شما باید اونی رو که اینبار باعث شده به بیمارستان بیاد بنویسید.
3-present illness / PI
قسمت اصلی شرح حال رو تشکیل میده .در این قسمت CC را شرح و بسط می دهید و هرsymptom رو به ترتیب وقوع زمانی توضیح می دهید.
A-هر symptom را باید از 7 منظر توضیح دهید (البته تا حد امکان)
1-محل 2-ماهیت 3-شدت 4-زمان (زمان شروع ؛طول مدت ، frequency ، سابقه قبلی از آن) 5-شرایط ایجاد آن 6-فاکتور هایی که آنرا بهتر / بدتر می کنند 7-علائم همراه
{بعنوان مثال :درد شکم؛ دردی که  اطراف ناف(1) از سه روز(4) قبل بطور ناگهانی(2) حین بلند کردن تلوزیون (5)شروع شده ماهیت کولیکی داشته ، بجایی تیر نمی کشد (2) با دراز کشیدن بهتر می شود با دفع مدفوع شدت می یابد(6) ارتباطی با غذا خوردن نداشته ، همراه تهوع واستفراغ می باشد(7). وی شدت درد را در مقیاس 0-10 ، 7 بیان می کند(3) }
B-نکات مثبت و منفی review of system که مرتبط با CC هستند نیز در PI جای دارند {بعنوان مثال CC: درد شکم؛ در PI باید سوزش ادرار را اگر دارد بیان کنیم}
C- داروهای مصرفی با فرمت: نوع دارو -نام دارو- دوز –طریقه مصرف- frequency
نوع دارو
قرص (tablet) ،کپسول (capsule) ،شربت (syrup) ، شیاف (Suppository) ، سوسپانسیون (Suspension)
نام دارو
نام generic  آن و نه نام trade آن
دوز
 
طریقه مصرف
دهانی (per os / PO) ، وریدی (Intravenous / IV) ،عضلانی (Intramuscular / IM
زیر جلدی (Subcutaneous / SC or SQrectal
frequency
هر ساعت (qh)،روزانه (qd) ،روزی 2 بار (bid)، روزی 3 بار (tid)، روزی 4 بار (qid) ،
 در صورت نیاز (Prn)، هر– ساعت (q-h) ،یک روز درمیان (Every other day / qod)
Tablet, Acetaminophen ,325 mg, PO,qid مثال
D- آلرژی ( به طوری که سبب علایمی چون کهیر و تنگی نفس ناشی از برونکواسپاسم شود )
E- مصرف دخانیات ، مواد مخدر و الکل
نکته :برای بیان میزان مصرف دخانیات از pack-year استفاده می کنند :
(تعداد پاکت مورد استفاده در روز × تعداد سالهای مصرف = pack-year)
{فردی که روزی 2 پاکت سیگار را به مدت 25 سال می کشد ؛ 50 pack-year سیگار کشیده}
نکته : اگر فردی سابقه مصرف این مواد را داشته ولی اکنون ترک کرده ؛ حتما باید تعداد سالهای مصرف /pack-year و مدت زمانی که ترک کرده را در شرح حال ذکر کنید
4- past history / PH
سابقه تمامی بیماریهای قبلی بیمار در این قسمت ذکر می شود و خود به دو قسمت تقسیم می شود:
-childhood illnesses  : شامل تمام بیماریهای دوران کودکی مثلا سرخجه ، طاعون ، سیاه سرفه ،فلج اطفال و ...
-adult illnesses: را به 4 کتگوری تقسیم می کنند:
       الف)medical: مثل دیابت(DM)،فشار خون(HTN)،مشکلات عروقی قلب(CADhyperlipidemia ، هپاتیت ، HIV
       ب)surgical:ذکر تاریخ ،اندیکاسیون و نوع جراحی
       ج)obstetric / gynecologic
       د)psychiatric
5-family history / FH
در این قسمت سابقه بیماریهای که در اقوام بیمار خصوصا اقوام درجه یک  (والدین ، خواهران/برادران و فرزندان) وجود دارد را ذکر کنید. اگر این افراد فوت کرده اند و علت مرگشان ناشی از بیماری آنان بوده آانرا بهمراه سن فوتشان ذکر کنید .
نکته : اهمیت FH خصوصا در شرح حال malignancy مشهود است
نکته : این بیماری می تواند از یک HTN باشد تا مواردی همچون colorectal cancer و ...
6- personal & social history
یکی از مهجورترین قسمتهای شرح حال است چون تقریبا هیچ کس این قسمت رو نمی نویسه.اما توصیه من اینکه حداقل به اندازه یک خط هم که شده تو این قسمت بنویسید تا کارتون شکل اکادمیک خودشو حفظ کنه.
در این قسمت اطلاعاتی از قبیل وضعیت شغلی ،سطح تحصیلات ،اصالت خانوادگی ،محل سکونت و فعالیت های روزانه نوشته می شود.
در اکثر مواقع برای اینکه بیمار احساس راحتی بیشتری داشته باشد از این قسمت می گذریم ؛ از طرف دیگر از آنجا که با این سوالات به حریم خصوصی بیمار وارد می شوید بسیاری، اینگونه سوالات رابی مورد می دانند اما توصیه من این است که اینگونه سوالات را بطور موردی بپرسید، بعنوان مثال خانمی که با سرطان ریه مراجعه کرده بسیار مهم است که در شرح حال وی به سابقه نان پزی وی در گذشته اشاره کنید. از دیگر اهداف این قسمت، توجه به شیوه زندگی بیمار و دست یابی به ریسک فاکتور های زندگی اوست تا بتوان به وی توصیه های زندگی سالم را ارائه کرد.
{اگه این قسمت رو بنویسید بهتون قول می دم دومین نفری هستید که تو کل SBMU این قسمت رو می نویسید چون اولیش منم !}
 
7- review of systems
خسته کننده ترین و در عین حال یکی از مهمترین اجزای شرح حال
یکی از چالشهای عظیم تازه استاژرها همین قسمته چون درک درستی از اهمیت این قسمت ندارند. ROS عبارت است از پرسیدن یکسری از سوالات از فرق سر تا نوک پای بیمار (اصطلاحا از چانه تا آنه!). تمام ROS پرسش در مورد symptom های بیمار است .در این قسمت شما حق دست زدن به مریض رو هم ندارید ! و فقط ازش سوال می پرسید و او پاسخ میدهد.
نکته :در این قسمت وجود یا عدم symptom های شایع مربوط به هر سیستم از بدن را لیست می کنید.
نکته :ROS به شما این امکان را می دهد که مشکلاتی را که بیمار داشته ولی از نظر او بی اهمیت اند و یا آنها را فراموش کرده کشف کنید ، این مساله خصوصا در مورد نواحی که غیر مرتبط با CC و PI هستند اهمیت می یابد.
نکته :در ROS نکات مهم زندگی بیمار را باید به قسمت PI یا PH انتقال دهید (توجه به نکته : نکات مثبت و منفی مرتبط در قسمت present illness)
نکته : برخی ROS را حین physical exam انجام می دهند ،بعنوان مثال حین معاینه چشم در مورد مشکلات بینایی، استفاده از عینک ، سوزش و خارش چشم (که همه جز ROS اند) را می پرسند . در صورتی که symptom های بیمار محدود باشند استفاده از این روش عاقلانه است اما زمانی که symptom ها فراوان باشند مجبورید دائما معاینه فیزیکی را برای یادداشت برداری قطع نمایید که این زیاد مناسب نیست .
نکته :در هر سیستم ابتدا با سوالات کلی شروع به مصاحبه کنید و سپس در صورت لزوم به  سوالات اختصاصی تر بپردازید. بعنوان مثال چند سوال کلی مناسب برای شروع ROS هر سیستم می تواند اینها باشد : وضعیت شنوایی ات چطوره ؟ هیچ مشکل گوارشی داری ؟ تا حالا مشکل قلبی داشتی ؟
لیست مقابل ( که اصلا حال ترجمه کردنشو ندارم! ) یکسری سوالات استاندارد می باشد و شما باید هر کدام از این کلمات را بصورت سوالی در آورید تا بیمار به شما پاسخ آره / نه بدهد . به مرور زمان با توجه به بیمار ، نوع بیماریش و تجربه خودتون متوجه می شید که روی کدام سوالات بیشتر تاکید کنید و حتما بپرسید و کدام ها کم اهمیت تر اند
 
 
 
Usual weight, recent weight change, any clothes that fit more tightly or loosely than before. Weakness, fatigue, or fever
General
Rashes, lumps, sores, itching, dryness, changes in color; changes in hair or nails; changes in size or color of moles
Skin
Head: Headache, head injury, dizziness, lightheadedness
HEENT
Eyes: Vision, glasses or contact lenses, last examination, pain, redness, excessive tearing, double or blurred vision, spots, specks, flashing lights, glaucoma, cataracts
Ears: Hearing, tinnitus,vertigo, earaches, infection,discharge. If hearing is decreased, use or nonuse of hearing aids
Nose and sinuses: Frequent colds; nasal stuffiness, discharge, or itching; hay fever; nosebleeds; sinus trouble
Throat : Condition of teeth and gums; bleeding gums; dentures, if any, and how they fit; last dental examination; sore tongue; dry mouth; frequent sore throats; hoarseness
“Swollen glands”; goiter; lumps, pain, or stiffness in the neck.
Neck
Lumps, pain, or discomfort; nipple discharge; self-examination practices
Breasts
Cough, sputum (color, quantity), hemoptysis, dyspnea, wheezing, pleurisy, last chest x-ray. You may wish to include asthma, bronchitis, emphysema, pneumonia, and tuberculosis.
Respiratory
Heart trouble, high blood pressure, rheumatic fever, heart murmurs; chest pain or discomfort; palpitations, dyspnea, orthopnea, paroxysmal nocturnal dyspnea, edema; results of past electrocardiograms or other cardiovascular tests
Cardiovascular
Trouble swallowing, heartburn, appetite, nausea. Bowel movements, stool color and size, change in bowel habits, pain with defecation, rectal bleeding or black or tarry stools, hemorrhoids, constipation, diarrhea. Abdominal pain, food intolerance, excessive belching or passing of gas. Jaundice, liver, or gallbladder trouble; hepatitis
GI
Intermittent claudication; leg cramps; varicose veins; past clots in the veins; swelling in calves, legs, or feet; color change in fingertips or toes during cold weather; swelling with redness or tenderness.
Peripheral vascular
Frequency of urination, polyuria, nocturia, urgency, burning or pain during urination, hematuria, urinary infections, kidney or flank pain, kidney stones, ureteral colic, suprapubic pain, incontinence; in males, reduced caliber or force of the urinary stream, hesitancy, dribbling
Urinary
Hernias, discharge from or sores on the penis, testicular pain or masses, scrotal pain or swelling, history of sexually transmitted diseases and their treatments. Sexual habits, interest, function, satisfaction, birth control methods, condom use, and problems. Concerns about HIV infection
 
M
 
Genital
 
 
 
 
Age at menarche; regularity, frequency, and duration of periods; amount of bleeding; bleeding between periods or after intercourse; last menstrual period; dysmenorrhea; premenstrual tension. Age at menopause, menopausal symptoms, postmenopausal bleeding. If the patient was born before 1971, exposure to diethylstilbestrol (DES) from maternal use during pregnancy (linked to cervical carcinoma). Vaginal discharge, itching, sores, lumps, sexually transmitted diseases and treatments. Number of pregnancies, number and type of deliveries, number of abortions (spontaneous and induced), complications of pregnancy, birth-control methods. Sexual preference, interest, function, satisfaction, any problems, including dyspareunia. Concerns about HIV
F
 
Muscle or joint pain, stiffness, arthritis, gout, backache. If present, describe location of affected joints or muscles, any swelling, redness, pain, tenderness, stiffness, weakness, or limitation of motion or activity; include timing of symptoms (e.g., morning or evening), duration, and any history of trauma. Neck or low back pain. Joint pain with systemic features such as fever, chills, rash, anorexia, weight loss, or weakness
Musculoskeletal
Nervousness; tension; mood, including depression, memory change, suicide attempts, if relevant
Psychiatric
Changes in mood, attention, or speech; changes in orientation, memory, insight, or judgment; headache, dizziness, vertigo; fainting, blackouts, seizures, weakness, paralysis, numbness or loss of sensation, tingling or “pins and needles,” tremors or other involuntary movements; seizures
Neurologic
Anemia, easy bruising or bleeding, past transfusions, transfusion reactions
Hematologic
Thyroid trouble, heat or cold intolerance, excessive sweating, excessive thirst or hunger, polyuria, change in glove or shoe size.
Endocrine
 
نکته: توجه داشته باشید که شرح حال گیری یک مصاحبه است که بین شما و بیمار برقرار می شود و شاید هر گز از این ترتیبی که روی برگه شرح حال می نویسید تبعیت نکند .در واقع چنین مصاحبه ای بسیار منعطف می باشد_ بگونه ای که شاید گاهی لازم باشد برای جلب اعتمادبیمار با او شوخی کنید و یا گاهی (البته نه گاهی بلکه در اغلب موارد) مجبور به شنیدن صحبت هایی از بیمار باشید که نه ربطی به شما داشته باشد و نه به درمانش کمک می کند ولی نمی توانید او را از گفتنش منع کنید چون فقط احساس می کنید با شنیدن این حرفها بیمار آرام می شود (در این شرایط با ترفند های خودتون بیمار رو به سمت ادامه شرح حال
[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

با سلام

متن زیر در ترم 5 سال 89 توسط خانم مریم تارا نماینده محترم وقت برای ورودی مهر87 نوشته شده بود که با اجازشون اینجا کپی پیست کردم

یادش بخیر!!!

با سلام

نکاتی چند در زمینه ی ترم 5 و دروس مبارکه ی آن! (از نظر بعضی دوستان ترم بالایی)

باکتری

1-دکتر گودرزی

·         اصولاً مواظبشون باشین بهتره. ایشان ید طولایی در تعهد گرفتن از دانشجویان دارند بدین نحو که دانشجویان با خود ایشان یا با یکی دیگر از استادان مشکلی پیدا می‌کنند و ایشان به عنوان رئیس گروه اعلام می نمایند که باکتری شما کلاً حذفه و همه 6 ترمه اید. بعد بچه‌ها می رن گریه زاری و تعهد می دن تا دوباره کلاس‌ها شروع بشه.

·         بعد از ایشون وارد کلاس نشید. جواب ندید. تو روشون نایستید...

2- آزمایشگاه

·         با خانم طاهری که آشنا شدید. خیلی جدی و سخت گیرند اما به جای خودش بسیار مهربان هستند! اگر بچه خوبی باشید و مقشاتون رو بنویسید (گزارش کار های کامل و عکس دار و نقاشی و غیره) هم باهاتون رفیق و مهربون می شن و هم نمره و غیره.

·         امتحان آزمایشگاه دو بخش داره. تشخیصی (تشخیص لام) و عملی (رنگ آمیزی گرم). این دومیه رو خوب یاد بگیرین که توی امتحان وقتش کمه و اگه خراب کنین نمره ی این قسمت پریده. سؤالات مفهومی هم داره (مثلاً چرا این ماده رو اضافه کردین و غیره)

·         کلاً مفیده اگه از جزوه های سال قبلیا هم کمک بگیرید.

3-خوندن باکتری

·         حتماً می دونید که امتحان تشریحیه. سؤالات ریز و جزئی نیست ولی ممکنه از باکتری های کم اهمیت‌تر سؤال بدن.

·         بچه‌های استاژر عفونی گفتن الان هر چی خوندین خوندین. موقع بخش عفونی نمی رسین هیچی بخونین و همین‌هایی که این ترم می خونین فقط به دردتون می خوره.

4- گروه جزوه

·         اسامی گروه های دو سه نفری به من و آقای اسعدی بدین. هر هفته جزوه ی همون هفته 4 شنبه صبح باید اتاق کپی باشه. چون تعداد جلسات زیاده تقریباً بیشتر بچه‌ها باید مشارکت کنند. با تشکر پیشاپیش.

·         برنامه موضوعات کلاس‌های باکتری و ویروس رو اگر خواستین بیاین کپی بگیرین (از من یا آقای اسعدی بگیرید).

·         من خودم کامل رکورد می کنم. اگر کسی رکورد ها رو خوایت به‌خصوص برای جزوه می تونه بگیره.

·         یه جزوه ی مهر 86 کامل دارم من. اگر خواستید برای کپی بیاید بگیرید.

ویروس

معمولاً می گن انقدر نسبت به باکتری کمه هیچ کس تا آخر ترم نمی خوندش و معمولاً وقت کم میارن قبل امتحان. کلاً سفارش می کنن بین باکتری یادتون نره ویروس بخونین.

 

تماس با بیمار

·         عملی نیست. 4 جلسه تئوریه. کل کلاس دو گروه می شه. یک گروه 4 جلسه اول و گروه بعدی 4 جلسه دوم.فردا (سه شنبه)  با توجه به گروه‌های تماس ترم قبل گروه بندی می‌کنیم. بعد اگر خواستید خودتون جا به جا کنید.

 

فعلاً همین ها!

موفق باشید!

 

[ برچسب:ترم 5, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

بخش جراحی-بیمارستان شهدا

 

ادامه مطلب را ببینید...

 

 


ادامه مطلب
[ برچسب:بخش جراحی,بیمارستان شهدا, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

به نام خدا

بخش جراحی بیمارستان امام حسین(ع)

 

مورنینگ دانشجویی داره : هم خوبه هم بده

بدی هاش اینه که عکس و رادیولوژی دیده نمی شد.

مورنینگ دانشجویی حذف نشه ولی مشکل کم دیدن رادیولوژی حل بشه یا تعدادش کم بشه و به جاش مورنینگ رزیدنتی گذاشته بشه. چون از مورنینگ رزیدنتی هم میشه استفاده کرد. ( به خاطر اینکه گرافی ها در مورنینگ رزیدنتی است و به دانشجوها داده نمی شه.)

راندها: تعدادش بد نبود. بیشتر گراند راند بود. راند دانشجویی اش کم بود. بهتره بیشتر بشه.

آموزش تئوری خوب نبود. طبق برنامه اجرا می شد . اما به جز چند تا استاد به خصوص پرسپتور, تدریس بقیه اساتید زیاد جالب نبود.

از نظر تئوری ضعیف کار شده. جا داره که بهتر بشه. درکل دانشجوها از آموزش تئوری راضی نیستند.

پرسپتور : دکتر...


ادامه مطلب
[ برچسب:بخش جراحی,بیمارستان امام حسین(ع), ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

قابل توجه اهالی محترم وبلاگ خودمون:

 برای دیدن پست ها حتما از همون اول از ستون سمت راست که بالاش نوشته موضوعات وب استفاده کنید.چون اخیرا وقتی از ستون آخرین مطالب استفاده می شه , بعضی پست ها اصلا نمیان و دیگه بعدش از موضوعات وب هم نمیشه اون پستو باز کرد!

باتشکر

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

بخش جراحی-بیمارستان مدرس

 

کلیات: برای این بخش جراحی، کل افراد به چهار گروه تقسیم می شوند. گروه بندی دست خودتون هست. بعدش هم باید تخت های بخش و ICU رو بین خودتون تقسیم کنید و شرح حال بگیرید. برنامه ی بخش به این صورت هست که ساعت شش و نیم ویزیت بخش شروع میشه(که برای ما اجباری نبود)، ساعت هفت و نیم تا هشت مورنینگ و از ساعت هشت تا دوازده طبق گروه های تقسیم شده به برنامه ی آموزشی در بخش، اورژانس، درماتنگاه یا اتاق عمل دارید. کلاس های تئوری هم از ساعت یک شروع میشن. بعضی از کلاس ها فیلم روش های عملی مورد نیاز در جراحی هستند. در برنامه های آموزشی بخش هر گروه یک هفته در یک قسمت می مونه و هفته ی بعد میره یک قسمت دیگه. به خاطر همین هر گروه هر قسمت رو در کل دوره دوبار میره.

فارماکولوژی: فارماکولوژی به صورت دو جلسه در بعدازظهرها توسط دکتر جوهرچی برگزار میشه و پیرامون مباحث بیهوشی بحث میشه. مطالب عملی و خوبی داره که دقیقا توی اتاق عمل می بینید. امتحان ما، انتهای جلسه ی دوم به صورت شفاهی برگزار شد.

 

رادیولوژی: دو جلسه و با حضور دکتر ...


ادامه مطلب
[ برچسب:بخش جراحی,بیمارستان مدرس, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

 

بخش جراحی-بیمارستان لقمان

 

طول دوره:2 ماه

 

 

 

توضیحات کلی:معمولا کسایی که جراحیو در دو ماه دوم دارند این شانسو پیدا می کنن بخش جراحیشونو تو بیمارستان لقمان بگذرونند.برنامه بخش زودتر از گروه های داخلی شروع میشه و باید خودتونو عادت بدین که صبح ها ساعت 7 در بخش حاضر باشید.راند بخش ساعت 7 صبح شروع میشه.بعدش ساعت 7:30 مورنیگ دارین که معمولا تا 1 ساعت طول میکشه.بعده مورنینگ هم براساس برنامه یا کلاس دارین ویا درمانگاه.بعد از ظهر ها تا ساعت 3 کلاس دارین که می تونین با اساتید صحبت کنید شاید زودتر برگزارشه.در مورد حضور غیابم باید بگم که باید حسابی مواظب باشید.حتی 10 دقیقه تاخیر در این 2 ماه ممکنه روی نمرتون تاثیر بذاره البته اگر نمره براتون مهم باشه!!!ولی یادتون باشه که بیشتر از یه غیبت موجه ممکنه باعث حذف بخشتون بشه(مطمئنم این یکی دیگه واستون مهمه).

فارما کولوژِی:سه شنبه ها بعد از ظهر کلاس فارماکولوژی دارین.که معمولا سه جلسه س.که به نظرم مطالب و تو 2 جلسه هم میشه گفت.استاد محترم سرکار خانم دکتر....

 


ادامه مطلب
[ برچسب:بخش جراحی,بیمارستان لقمان, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

بخش جراحی-بیمارستان طالقانی

 

طول دوره:2ماه

فارماکولوژی:2جلسه با دکتر جوهرچی در مورد مباحث  دارو های بی حسی و بیهوشی.مطالعه این مباحث قبل از کلاس از روی جزوه فارمای عمومی باعث افتخار شما سر کلاس خواهد شد

 

پاتولوژی:2جلسه با دکتر محسنی فر که ما 1 جلسه 3 ساعتش کردیم .امتحان هم مثل همیشه مقادیری سوال تشریحی از سخنان استاد

 

رادیولوژی:2جلسه با دکتر پورافکاری که ما به زور و زحمت تونستیم یه جلسه شو برگزار کنیم.استاد نمرو از بحث های سر کلاس و حضور غیاب دادن و تو امتحان پایان بخش که قرار بود سوال بدن چیزی سوال ندادن.

پرسپتور محترم:سرکار خانم دکتر ...ادامه مطلب

  


ادامه مطلب
[ برچسب:بخش جراحی,بیمارستان طالقانی, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

اگه یه گشتی توی رتبه بندی دانشگاه های دنیا بزنید، اون وقت دیدتون نسبت به درس و دانشگاهی که توش درس میخونین عوض میشه.

یکی از این رتبه بندی ها رتبه بندی "ویومتریکس" هست. آمار این قسمت سالی دو بار بررسی میشه. ویومتریکس برای بررسی وب سایت های علمی دانشگاه ها طراحی شده یعنی میزان ارتباط علوم و پژوهش های یک دانشگاه با دنیای وب و اینترنت.

وقتی به این لیست نگاه می کنی طبیعی که در رتبه اول منتظر دانشگاه تهران باشی و این اتفاق هم می افته، یعنی رتبه اول مال دانشگاه تهران و رتبه دوم برای دانشگاه علوم پزشکی تهران هست اما برای رتبه های بعدی، توقع اکثر ما ها اینه که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رتبه خوبی (حداقل زیر 15) داشته باشه اما با کمال ناباوری می بینیم که اسم زیبای!!! دانشگاه ما در بین 20 دانشگاه اول ایران نیست( در حقیقت رتبه 24 رو داره!!!)

این جاست که سرت داغ میکنه و مخت سوت میکشه و از خودت می پرسی چرا؟

و برای این چرا هزار تا جواب توی ذهنت می سازی!

این موضوع بیشتر رنجت میده وقتی ببینی توی دانشکده خودت و بین هم رشته ای هات موضوع "مقاله نویسی" چیز دور از دسترسی هست.

شاید این بحثی که میخوام شروع بکنم خیلی مربوط به ویومتریکس نباشه اما درواقع بهانه ای است که سفره  دلتو باز کنی و بگی  چقدر تحقیق و نو آوری توی "دانشگاه" ما مظلومه یا نه توی "کشورمون" !

واین مظلومیت در بین دانشجوهای پزشکی داره کم کم به "مرگ تحقیق و مقاله" تبدیل میشه یعنی مقاله نویسی رو محدود به رشته های دیگه کردیم و این هم تا حدی طبیعیه. چون حجم درسهای رشته ما زیاده و مطالعه شون کل زندگی آدم رو به خودش اختصاص میده

اما فکر کنم باید یه رویکرد جدید تو دانشگاهمون(مخصوصا دانشگده خودمون) داشته باشیم. یه برنامه ریزی کوچولو با یه راهنمایی مناسب می تونه امکان نوشتن مقاله رو برای هر دانشجویی به وجود بیاره. یعنی یه جوری بشه که هر دانشجوی پزشکی توی دوران علوم پایه 1 مقاله بده (و به همین ترتیب توی هر دوره از مراحل آموزش پزشکی)اینجوری ذهن دانشجو روی یه مساله خاص متمرکز میشه و از استعداد و وقتش بیشتر استفاده میکنه. این همه نیروی فکری توی دانشگاه وجود داره اما هیچ استفاده علمی از این نیرو نمیشه و این یعنی "نابودی نیروها"

این پیشنهاد، اول میفته روی دوش اساتید راهنما که تشویق و ترغیب دانشجوها به سمت تحقیق رو فراموش نکنن.

بعدش هم کار اساتید محترم هست. برای کسی که یه عمر در یه رشته تحصیل کرده و به قول معروف مویی سفید کرده کنجکاو کردن و ایجاد موضوع و سوال در ذهن دانشجو نباید کار سختی باشه (مخصوصا توی ترم اول که مقدمات علوم پایه رو میخونیم)

به هر حال نباید چشم پوشی کنیم که کمبود تحقیق و نوآوری در دانشگاه و دانشکده میتونه آینده بدی رو برامون رقم بزنه و برعکس اگر از همین الان به فکر باشیم میتونیم یک جایگاه مناسبی رو برای خودمون در نظر بگیریم (هدفمون اول بودن هست)

خلاصه....ابن بود "شکایت نامه"(یا بهتر بگم "غصه نامه") دل دردمند دانشجوی پزشکی دانشگاه گرامی و عزیز شهید بهشتی 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 به نام خدا

   اگر از همون اول ترم 5، برنامه ریزی داشته باشید و شروع کنید درسنامه های مهم ، مثل قلب و عروق، اعصاب‏‏‏‏ ‏‏‏ اسکلتی و... رو بخونید خیلی خوبه ! مهم تر از اون، اینکه درس های ترم 5 رو جدی بگیرید و بدونید بخش قابل توجهی از سوالات امتحان جامع، از مطالب ترم 5 خواهد بود. پس خوب یادشون بگیرید.   


ادامه مطلب
[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

سلام دوستان

به بخش روانپزشکی بیمارستان امام حسین(ع)خوش آمدید!!

طول دوره:1ماه

پاتولوژی:نداره!

فارماکولوژِی:2جلسه 2ساعته با دکتر ضیایی که مبحث sedative-hypnotics در جلسه اول و و مباحث anti depressants و anti psychotics و mood stabilisers  در جلسه دوم.امتحان هم مثل همیشه تشریحی.اگه مباحث کلاس خوب خونده بشه میشه سوالا رو راحت جواب داد

رادیولوژی:نداره!

پرسپتور:سرکار خانم دکتر ...


ادامه مطلب
[ برچسب:بیمارستان امام حسین(ع),بخش روانپزشکی, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 سلام

ابتدا یه توضیح کلی درباره این بخش در نیمسال اول 90 میدم.2ماه اول یعنی فروردین و اردیبهشت که  دکتر کروندی پرسپتور بودن و خودشون حضور داشتن وضعیت بخش اون طوری بود که در ادامه میخونید.اما از وقتی ایشون رفتن مرخصی دیگه کلاسا خیلی مرتب و منظم تشکیل نشدند و هیچ نظارتی روی برنامه استاجرا وجود نداشت و کلا بچه ها اصلا راضی نبودن.

رادیولوژی : باید تشریف ببرید رادیولوژی بیمارستان مدرس و از کلاس دکتر شبستری استفاده کنید.محتوی تدریس خیلی مفیده اما باید تلاش کنید خوابتون نبره. کلا سعی کنید CXR رو خوب یاد بگیرید چون همه جا به دردتون میخوره. امتحانشم 4-5 تا تست بود که با یه بار خوندن جزوه میتونید جواب بدید،خیلی آسونه.

پاتولوژی : باز هم باید تشریف ببرید مدرس این بار نزد دکتر کاظمی نژاد.2جلسه ست، حجم مطالب زیاده و البته امتحانش هم تشریحیه وگویا بعضی وقتا خارج از جزوه سر کلاسی و حتی رابینزه (امیدوارم شانس شما خوب باشه)

فارماکولوژی: 2جلسه ست.1جلسه با دکتر روشن ضمیر و1جلسه با دکتر ثابت کسایی. که البته ممکنه خود دکتر روشن ضمیر تشریف نیارن ولی خوب مبحثشون از همون مباحث خودشون در فارماکوی عمومیه.سوالها هم خیلی کلیه و باید دسته بندی داروها و مثال هاش رو بلد باشین.اما کلاس دکتر ثابت کسایی تشکیل میشه و امتحانشون هم یه کم سخته .

 

 

پرسپتور :خانم دکتر مرسده کروندی.فردی مهربان در عین حال جدی که نظارت دقیقی به تشکیل کلاسها دارند مخصوصا کلاسهایی که با رزیدنت هاست (برای اینکه دودر نکنن) اگه هر درخواست و مشکلی دارین بهشون بگین حتما حل میکنن. روی غیبت جلسه اول هم خیلی حساس هستن.

درمانگاه : توقع نداشته باشید مریضهای خیلی تیپیک ببینین. اکثر بیمارا برای چکاپ یا ok عمل  میآن ولی ممکنه بینشون مریض سوفل دار هم بیان.اگه میخواین مریض تیپیک ببینین و شرح حال بگیرین و نسخه بنویسین ،پیشنهاد میکنم درمانگاه بعدالظهر رو بمونین.

بخش : اگه خودتون نرید فکر نمیکنم برنامه خاصی داشته باشید مگه اینکه گروه فعالی باشین و خودتون از پرسپتور بخواین براتون راند بذارن. 2 روز هم میرید مدرس کلاس approach to chest pain با دکتر سعادت و کلاس قلب اطفال با دکتر رفیعیان که فرصت خوبیه برای سمع صداهای قلب مریضا چون از مریضای طالقانی خیلی نمی تونید چیزی بشنوید!

اساتید خوب : دکتر رفیعیان.دکتر شیخ الاسلامی که خیلی جالب و متفاوت تدریس میکنن.و دکتر علیپور که سنکوپ رو درس میدن.

رزیدنتهای خوب : دکتر یزدانی و دکتر شیبانی و دکتر محمدی. البته خوب باید نشون بدین که خودتون هم علاقه مندین. در ضمن                ECG  رو هم خوب درس میدن.

امتحان : کتبی بسیار سخت بود در حدی که بعضی سوالا رو رزیدنتها هم نمیتونستن جواب بدن(مخصوصا سوالای مربوط به صداهای قلب). امتحان شفاهی هم نداره.البته گروه هایی که با پرسپتور بعدی بخش رو گذروندن علی رغم اینکه ظاهرا چیزی بهشون یاد ندادن نمره هاشون بهتر شد!!!!

شرح حال : 1 فرم1 و 1 فرم3.

پیشنهاد : اگه تو برنامه تون کاردیومیوپاتی نداشتین حتما از پرسپتور بخواین براتون بذارن. 

 

 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

سلام

طول دوره: 1ماه

پاتولوژی : 2جلسه.امتحان تشریحی اما زیاد سخت نیست و ظاهرا خوب نمره میدن.
رادیولوژی : 2 جلسه با دکتر شبستری که بسیار خوب درس میدن ومطالب کاربردی هستند (اما خوب باید تلاش کنید خوابتون نبره ).امتحان 8تا تست بسیار آسون.
فارماکولوژی : 1 جلسه (1روز) با دکتر ضیائی که مثل همیشه امتحاناشون سخته و تشریحی اما این بار چون حجم مطالب کمه خوندن و در نهایت امتحان دادن راحت تره.

پرسپتور: دکتر محمد سلیمانی که بقیه در ادامه مطلب 


ادامه مطلب
[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

سلام بر هتلی(غددی) های طالقانی

 

طول دوره :1ماه

فارماکولوژِی:

شاخ بخش غدد.3جلسه ی طولانی و پرحجم با دکتر جرجانی.یکی از معدود اساتیدی که تونسته مباحث فارمای پایه رو به صورت بالینی تدریس کنه..قبل از کلاس مطالب غدد فارمای ترم 6 رو بخونید تا هم سر پرسش های کلاسی استاد کم نیارید هم چرتتون نبره!اسلایدهای استادو برای امتحان یادتون نره بگیرید× مباحث:تیروئید,دیابت,استروئید و کلسیم

پاتولوژِی:

2 تا استاد داره که شیفتشون عوض میشه..استاد ما یه خانوم به نام دکنر زارعی بود 2جلسه.که میشه 1 جلسش کرد.امتحان 5سوال تشریحی و از مباحث سر کلاس هست..اما سوالات خیلی کلی هستن و باید زیاد نوشت..اسلایدهای استاد یادت نره×

رادیولوژی:

1جلسه در بیمارستان مدرس با دکتر شبستری..کلاس خواب آلو!بدون حضور غیاب!بدون امتحان!از این بهتر دیگه نمیشه!اما... اگه بخوایید می تونید از کلاس بهترین استفاده رو ببرید..در ضمن زیاد غیبت نکنید که اوضاع خراب بشه!

پرسپتور:

گویا دکتری به نام...


ادامه مطلب
[ برچسب:بخش غدد,بیمارستان طالقانی, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

سلام برگوارشی ها!                 

طول دوره: 1ماه

فارماکولوژی:

2جلسه با دکتر جمشیدی در مورد مباحث داروهای ضدتهوع استفراغ ضد یبوست و ضد اسهال..کلاس ها معمولا 1ساعته هستند.برای امتحان اسلایدهای استاد کفایت می کند..متاسفانه یا خوشبختانه اکثر سوالات تکراری و ثابت است!

پاتولوژی:

3جلسه با دکتر فروغی. متاسفانه در طی چندین دوره اثبات شده که استاد اکثرا سعی در پیچاندن کلاس دارند,و باید برای تشکیل کلاس ها بسیار پیگیر بودپس از اول آب پاکی روی دستتان بریزید و دل به تدریس استاد نبندید..از اول اسلایدها را بگیرید و برای امتحان بخوانید.اگه تونستید هم 3جلسه رو از استاد بخواهید 2جلسه ای تموم کنند

رادیولوژی:

2جلسه.با دکتر دهقان .محل تشکیل کلاس در بخش رادیولوژِی بیمارستان در طبقه همکف.غول رادیولوژی بخش هاست.قبل از کلاس یه نگاهی به اطلس آناتومی نتر داشته باشید و آناتومی گوارش رو دوره کنید.سر کلاس از کلیشه ها از دانشجویان سوال می شود..برای امتحان باید 3فصل از کتاب رادیولوژی آرمسترانگ را بخونید...سوالاتی که از متن میاد را می توان راحت جواب داد..حداقل یه دور متن را بخونید..اما....کلیشه ها :چند بار بخوانید..از سخت ترین کلیشه ها سوال می دهند..اگه گفتن رفرانس حتما کتاب2009 است بی زحمت کلیشه های 2004 را هم یه نگاه بکنید!!! امتحان 10تا تست و صحیح غلط و 5تا کلیشه با توضیح کامل(نوع تصویر برداری,عضوی از بدن که تصویر از آن گرفته شده,ضایعه تصویر با توضیح کامل جزئیات)

پرسپتور و کل بخش:

دکتر نادری مهربون..


ادامه مطلب
[ برچسب:بخش گوارش,بیمارستان طالقانی, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

  سلام بر نوپایان پزشکی!

طول دوره : 3 ماه!   

کلیات : برای این بخش، سه گروه استاژری با هم ترکیب شده و روز اول بخش 4 گروه جدید را می سازند!! برای ما گروه بندی دست خودمون بود که امیدوارم برای شما هم باشه! هر گروه با یه پرسپتور خواهد بود (4 پرسپتور). هر یک تا دو هفته هم یک بخش فوق تخصصی رو می گذرونید. هر گروه با بخش فوق تخصصی پرسپتور خودش شروع می کنه! برنامه ی روتین بخش هم شامل حضور در مورنینگ، بعد راند بخش یا درمانگاه مربوطه ، بعداز ظهر هم کلاس های تئوری که مسلما نمی تونه همواره منطبق با بخش شما باشه!کلا حضور و غیاب جدی و سختی داره و مواظب باشید که تاخیر نخورید! و توضیحات اختصاصی تر:

 فارماکولوژی : طبق برنامه یه صبح تا ظهر با دکتر جوهرچی! مباحثی که میگن تقریبا خیلی به دردتون نمی خوره! امتحان تستی و آسون و از جزوه ی کلاسی. 

 پاتولوژی : طبق برنامه دو جلسه با دکتر جدلی (یا یه اتند دیگه!) برای ما که طبق روزهای برنامه که نیامدند و به تاخیر انداختند؛ گفتند تو یه روز همه رو می گن؛ نهایتا هم در یه جلسه به یکی از فلوها محول شد!!!  بسیاری از کانسرهای اطفال تدریس شد! امتحانش رو نمی شه گفته آسونه! فکر کنم یه جزوه ی قدیمی به درد بخور هست که باید از راههایی که می دونید پیداش کنید!

 رادیولوژی : دو (یا سه) جلسه با دکتر حاتمی اتند محترم رادیولوژی. تصور کنید کلاس تاریک، با صحبت یکنواخت استاد که فقط در جلوی کلاس حضور دارند!! مکانی مناسب برای خواب عصرگاهی شما فراهم شده!! حتی ممکنه ببینید رزیدنت های رادیولوژی هم دارن در خواب کلیشه ها رو تفسیر می کنند!!

 پرسپتور : همانطور که گفتم 4 تا پرسپتور ...  به ادامه مطلب بروید! 

 

 


ادامه مطلب
[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 سلام بر استراحت کنندگان در بخش ارتوپدی!! 

طول دوره : 1 ماه! ( البته انقدر خوش می گذره که مثل برق و باد می گذره!!)

 فارماکولوژی : نداره! نگفتم خوش می گذره! بالاخره یه ماه هم گروه فارما از دست ما راحته!

 پاتولوژی : یک جلسه با دکتر میترا رفیع زاده! تدریسشون بسیار عالیه . بر اساس کیس های بالینی مطالب رو توضیح می دهند و با توضیحات خوب، راه افتراق کیس ها رو نشون می دهند. امتحان به صورت تستی و تشریحی با پاسخ کوتاهه و اسلاید و جزوه ی سر کلاس تقریبا کافیه! البته برای تعیین روز و زمان کلاس نماینده تون باید تلاش کنه و منتظر باشید تا استاد تشریف بیارن. به علاوه حتما مواظب باشید که پروژکتور سالم و آماده در کلاس باشه تا مشکلی ایجاد نشه و غرغر نشنوید!!

 رادیولوژی : یک جلسه ی طولانی و خسته کننده با دکتر جم زاده! از اونجایی که پروژکتور کلاس خوب نبود، مهمان بخش عفونی بودیم!! استاد هم بسیار آرام و تا حدی یکنواخت تدریس می کردند که من بیشتر از چند دقیقه متمرکز بر  مطالب نبودم!! بیشتر عکس ها از کتاب آرمسترانگه. و اسلایدهاشون رو هم بهتون می دهند. برای امتحان هم ما همون اسلایدها رو خوندیم! البته توصیه می کنم جزوه یکی از هم کلاسی هاتون رو بگیرید تا راحت تر بفهمید! امتحانش شفاهی و  اکثرا از همون عکس هاست و اگر سوالی رو بلد نباشید، استاد محترم به جای شما براتون توضیح می دهند. در واقع آموزش شما مهمه نه امتحان!!

 پرسپتور : زمان ما که دکتر .... به ادامه مطلب بروید! 

 


ادامه مطلب
[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

سلام بر بچه های خون طالقانی

 

 

 

 

 

طول دوره:1ماه

فارماکولوژی :

2جلسه: 1-دکترمعینی با مبحث کم خونی ها که تقریبا اکثر مطالب در کلاس های تئوری قبلا گفته شده و سر کلاس حال می کنید که همه رو بلدید !برای امتحان ریکورد کلاس تقریبا کافیه..برای ما تستی بود 2-دکتر روشن ضمیر با مبحث درمان سرطان ها برای امتحانش اسلایدها خیلی عالی هستن البته up dateشو از استاد بگیرید.برای ما تشریحی بود

پاتولوژی:

4جلسه ی پیچیده و طولانی با دکتر محسنی فر...خیلی خوب درس میدن...سوالای امتحانم برخلاف قیافه ی وحشتناکش کاملا قابل پاسگویی هست...10تا نسبتا کوتاه پاسخ تشریحی!ریکورد کلاس مفیده..  

رادیولوژی و رادیوتراپی:

تشریف می برید بیمارستان شهدا...امتحان خاصی ندارد..نمره از حضور غیاب است..معمولا چیز خاصی هم یاد گرفته نمی شود!..مسئله مهم پیدا کردن بخش رادیوتراپی و کلاسی که قراره رادیولوژی توش تدریس بشه است!!!

پرستور:

جناب آقای دکتر قدیانی گل که ... بقیه در ادامه مطلب 


ادامه مطلب
[ برچسب:بخش خون,بیمارستان طالقانی, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 سلام بر قلبی های مدرس!

طول دوره: 1ماه

 

 

 

فارماکولوژِی:1جلسه: گویا 1ماه درمیان با دکتر روشن ضمیر و دکترثابت کسایی برگزار می شود.دکترثابت کسایی سر کلاس با بچه ها مطالب قلبی فارمای عمومی را به صورت caseای دوره می کردند و از همون بحثا نمره می دادن.

 

 

 

 

پاتولوژی:2 جلسه ی طولانی با دکتر کاظمی نژاد امتحان از کتاب رابینز با حجم زیاد! 5تا سوال تشریحی

 

 

 

 

رادیولوژی:2جلسه با دکتر شبستری که محتوای آموزشی خوبی دارد..اما سر کلاس چون همه چراغا خاموش میشه من خوابم میبرد! امتحان 5تا تست آسون از صحبت های استاد

 

 

 پرسپتور:جناب دکتر سعادت محترم و باسواد که ... (بقیه در ادامه مطلب )

 


 

 


ادامه مطلب
[ برچسب:بخش قلب,بیمارستان مدرس, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

این course بر خلاف سایر course ها در چهار جلسه از تاریخ 4/10/90 تا 7/10/90 به مدت دوهفته توسط اساتید زیر برگزار شد(متاسفانه مبحث پاتوژنز اختلالات اسید وباز (دکتر نصیری) ارائه نشد.) لطفا نظر دهید.

عنوان
استاد
تعداد جلسات
پاتوژنزنارسایی حاد کلیه
دکتر باقری
1
بالانس آب وسدیم
دکتر میلادی پور
1
پاتوژنز نارسایی مزمن کلیه
دکتر قانعی
1
پاتوزنز بیماری های گلومرولی
دکتر احمدپور
1

 

 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

این course از تاریخ 13/9/90 تا 1/10/90 به مدت دوهفته با حضور اساتید زیر ارائه شد.لطفا نظر دهید.

عنوان
استاد
تعداد جلسات
مروری بر بیماری های روده کوچک
دکتر افسانه شریفیان
1
مروری بر بیماری های پانکراس
دکتر احسانی
1
مروری بر بیماری های روده بزرگ
دکتر نادری
1
مروری بر بیماری های مری
دکتر مژگان فروتن
1
مروری بر بیماری های معده
دکتر اسدزاده
1

 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

این course از تاریخ 29/8/90 تا10/9/90 به مدت 2 هفته توسط این اساتید ارائه شد لطفا نظر دهید.

عنوان
استاد
تعداد جلسات
اختلالات متابولیسم کلسیم وفسفر
دکتر حسین پناه 1
اختلالات هیپوفیز
دکتر کلباسی
1
اختلالات تیروئید
دکتر سعادت
1
اختلالات آدرنال
دکتر سروقدی
1
دیابت
دکتر علمداری
1

 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

این course از تاریخ 15/8/90 تا 26/8/90 به مدت دو هفته توسط اساتید زیر ارائه شد.لطفا نظرات خود را در رابطه با این دوره برای ما ارسال کنید

عنوان استاد تعداد جلسات
بیماری های لنفوپرولیفراتیو دکتر رضوانی 1
بیماری های خونریزی دهنده دکتر قدیانی 1
آنمی دکتر حاج فتحعلی 1
پلاسماسل دیسکرازی دکتر حقیقی 1
بیماری های میلوپرولیفراتیو دکتر تبرایی 1

 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

این course از تاریخ 2/8/90 تا 12/8/90 به مدت دو هفته توسط اساتید زیر ارائه شد.لطفا نظرات ،انتقادات وپیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید.


عنوان استاد تعداد جلسات
رویکرد به تنگی نفس دکتر ملک محمد 1
هموپتیزی دکتر حیدر نزاد 1
درد توراسیک دکتر فدایی 1
سیانوز وادم دکتر نجفی زاده 1
رویکرد به سرفه دکتر توانا 1

 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 سلام دوستان

این course از تاریخ 17/7/90 تا28/7/90به مدت 2 هفته با عناوین زیر وباحضور اساتید نام برده برگزار شد.لطفا نظرات خودتون رو در رابطه با عناوین ارائه شده ، اساتید ،محتوای دروس،کافی بودن تعداد جلسات وخلاصه هرچیز دیگه ای که به ذهنتون می رسه برای ما ارسال کنید.

عنوان استاد تعداد جلسات
بیماری های دریچه ای قلب دکتر خانی 2
بیماری های ایسکمیک قلب دکتر پیرانفر 1
نارسایی قلب دکتر شیخ الاسلامی 1
نوار قلب دکتر میری 1
آریتمی قلب دکتر حیدری 1

 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

سلام دوستان

بخش ریه در بیمارستان مسیح دانشوری:

مدت دوره:1ماه

فارماکولوژی: معمولا2جلسه: 1جلسه با دکتر روشن ضمیر با موضوع آسم که همان مبحث فارماکولوژی عمومی دوره می شود..امتحان یا همان روز سر کلاس درس با پرسش شفاهی است یا بعدا به صورت کتبی-1جلسه با دکتر ثابت کسایی با موضوع سل که امتحان کتبی دارد.کلا هم هر دوش آسونه

پاتولوژی: 3جلسه:1جلسهCOPD,ی1جلسه بیماری های عفونی ریه با دکتر بیداری,1جلسه نئوپلاسم ها که استادش از ما خواست برای امتحان کل مبحث نئوپلاسمو به صورت p.pدر بیاریم و رویcd بهش بدیم..امتحان کتبی بود ..کمی هم سخت!

رادیولوژی: 2جلسه: هر2جلسه رزیدنت رادیو اومد جلسه اول یه کم درس دادن جلسه دوم شفاهی امتحان گرفت---------جدا از این یه مبحثCXRبا دکتراسلامی نژاد هست که سعی کنید حتما کلاسش تشکیل بشه و CXRخوندنو یاد بگیرید

پرسپتور: برای ما دکتر عدیمی بودند..تاکید زیادی روی یاد گرفتن approach ها دارن که متاسفانه توسط اساتید درس داده نشد اما خودتون یاد بگیرید..

غیبت:سعی کنید اگر خدای ناکرده زبانم لال غیبت کردید این قضیه از چشمان پرسپتور به دور بماند

کلا:خودتان دنبال یاد گرفتن باشید..منتظر نباشید لقمه اماده بهتان بدهند و شما قورت بدهید..بدوید و لقمه ها را از دستان اساتید,فلو,رزیدنت,انترن و بیماران بقاپید!

معمولا اساتید شما را می پیچانند..اماده باشید! دنبالشان بروید و به زور یا التماس! سر کلاس بیاوریدشان هر چند انها تمایلی به دیدن شما نداشته باشند..و  به قول دکتر عدیمی همیشه کتاب همراهتان باشد که اگر اگر اگر خدای نکرده استاد نیامد وقتتان هدر نرود و درس بخوانید

از اساتید خوب که حتما باید از کلاساشون استفاده کرد:دکتر تفتی,دکتر پوردولت,دکترمیرحسینی,دکتر فخاریان*,دکتر جباری

حتما در راندها شرکت کنید.از درمانگاه ها استفاده خوبی می تونید داشته باشید

اخر بخش باید گواهی چند جلسه کشیک در هر جا که دوست دارید را تحویل بدهید که معمولا بهترین جا همان درمانگاه است

معاینه ریه رو خوب یاد بگیرید..خوب سمع کنید...زیاد باید تمرین کرد تا یاد گرفت..برخی مریض ها بدحال و گاها" بداخلاقن روی اونا خوب می تونید مهارت ارتباط با بیمارو تمرین کنید! با روش های خودتون می تونید دلشونو به دست بیارید تا یه چیزی یاد بگیرید ولی زیاد اذیتشون نکنید...

البته بدونید برخی از بیمارا هم هستند که منتظرن کسی بره و فقط احوال اونا رو بپرسه!

 

امتحان:شفاهی نداریم- کتبی سخته,caseای هست,خیلی بخونید..ولی نترسید!...حرفای سر کلاس میتونه برای امتحان مفید باشه.

فرم شرح حال:1تا فرم1-    2تا فرم2-          3تافرم3        آخر بخش باید تحویل بدید....سعی کنید مریضتونو خوب یاد بگیرید...این فرما خیلی وقت گیرن ..سعی کنید مانع یادگیری معاینه فیزیکی و... نشن

فایل ها: سعی کنید فایل های جدیدp.pهای اساتیدو بگیرید.مفید هستند..

زنگ تفریح: اگه خواستید خستگی در کنید یه سری به کوه همسایه ی بیمارستان (دارآباد) بزنید خوبه! -در superiorترین نقطه بیمارستان هم یه امامزاده نقلی هست که من روز آخر بخشمون کشفش کردم! اگه رفتید التماس دعا

ختم کلام: منتظر نظرات و تجربیات شما وup dateکردن مطالب ما,توسط شما هستیم.

موفق باشید

 

 

[ برچسب:بخش ریه,مسیح دانشوری, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

سلام دوستان

توضیحات زیر درباره بخش جراحیه که ترم هشت میگذرونیم ، یه سری اطلاعات کلی مربوط به بخش جراحی و در مورد بخش جراحی لقمان که خودم گذروندم. لطفا نظرات خودتون رو در مورد این بخش و بیمارستانی که جراحی رو گذروندین بنویسین.

 

طول مدت دوره :دو ماه

فارماکولوژی (2جلسه) ، پاتولوژی (بسته به بیمارستان متفاوت ،لقمان 2جلسه) ، رادیولوژی (بسته به بیمارستان متفاوت،لقمان 1 جلسه)

پرسپتور لقمان : دکتر پیوندی که یکی از بهترین پرسپتور ها هستن

توی لقمان کشیک نداشتیم اگه میخواستیم خودمون میموندیم ،

هر روز 7صبح باید حضوری میزدیم ،

مورنینگ ها برای استاجرا خیلی مفید بودن و اساتید تاکید خاصی روی تشخیص افتراقی ها داشتن به طوری که بعد از هر مرحله معرفی کیس (c.c , P.I ,Ph.E ,paraclinic) یه سری تشخیص مطرح میکردن،

دکتر پیوندی و دکتر یگانه عالی تدریس میکردند.

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]
[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

کلاسهای فرا توانایی ها توسط جناب آقای دکتر یزدانی (ریاست EDC و یکی از بهترین آدم هایی که در دوران دانشجویی می تونید ببینید!) برای دانشجویان استعداد درخشان ، کمیته دانشجویی و شرکت کنندگان در المپیاد در سالن اجتماعات مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی برگزار می گردد. 

طبق آخرین هماهنگی های ما با استاد ، قرار شد مباحث مربوط به رهبری ( leadership) و در زیرمجموعه ی آن موضوعاتی از قبیل کارگروهی ، مدیریت جلسه ، راهکارهای مذاکره و مناقشه و ...  ارائه شود.

زمان برگزاری کلاس ها :

20/09/1390

04/10/1390

18/10/1390

09/11/1390

23/11/1390

07/12/1390

21/12/1390

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

توضیحات :کارگاه :

اگرچه دانشجو محوری عمدتا به انتخاب روشهای تدریس دانشجو محور  تعبیر شده است ،لیکن  همچنان که در استانداردهای بین المللی  فدراسیون جهانی آموزش پزشکی آمده می توان نقشهای گستره تری برای ایشان در برنامه آموزشی تعریف نمود. در اینکارگاه، قصد داریم تا ضمن تبیین مفهومی علمی و تازه از دانشجومحوری، نقش ها و جایگاه های دانشجویان در برنامه های آموزشی را در راستای دستیابی به دانشگاه های دانشجومحور بیان کنیم. به علاوه ضمن بررسی برخی تجربیات در این زمینه، به بیان چالش ها و راهکارهای آنها در رابطه با فعالیت های دانشجویی در دانشگاه های کشور،  می پردازیم.  (این کارگاه در کنگره آموزش پزشکی اردیبهشت ماه سال 1390 در مشهد مقدس، توسط اعضای کمیته دانشجویی ارائه شد.)

صورتجلسات آمادگی برای کارگاه

برنامه ارسالی کارگاه

اسلاید های کارگاه (1)

اسلاید های کارگاه (2)

اسلاید های کارگاه (3)

اسلاید های کارگاه (4)

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

جلسه اول (معرفی و آغاز)
جلسه دوم (تعیین خط مشی کمیته)
جلسه سوم (تصویب طرح کاری کمیته)
جلسه چهارم (تصویب نهایی طرح)
جلسه پنجم (ارائه ی راهنمای پرسپتور)
جلسه ششم (بررسی راهنمای پرسپتور)
جلسه هفتم (بررسی راهنمای پرسپتور) 
جلسه هشتم (بررسی راهنمای پرسپتور)
جلسه نهم (بررسی فرم ارزشیابی بیرونی دانشگاه)
جلسه دهم (مداخلات دانشجویی)
جلسه یازدهم (اولویت بندی و انتخاب مداخله)
جلسه دوازدهم ، سیزدهم و چهاردهم ( جلسه توجیهی استاژرهای جدید)
جلسه پانزدهم (فرم ارزشیابی دوره کارآموزی)
جلسه شانزدهم (بررسی فرم پیشنهادی دکتر حسینی) ضمیمه جلسه شانزدهم
جلسه هفدهم (بررسی بخش های بالینی ترم 7)
جلسه هجدهم (نشست با معاونت آموزشی و اساتید بیمارستان مفید)
جلسه نوزدهم (نشست با دکتر طبیبی - معاونت آموزشی دانشکده)
 
[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

 در پاییز 89، بخش بالینی کمیته دانشجویی، فعالیت های خود را به طور جدی شروع کرد.

طی جلسات دانشجویی کمیته بالینی، دانشجویان ضمن طرح اولیه ی مشکلات مقطع بالینی به صورت کلی و بررسی اولویت ها، زیر نظر کارشناس مرکز، با برنامه ی اصلی طراحی شده ی ریفرم در مقطع بالینی آشنا شدند.

این گروه دانشجویان، با برگزاری جلسه ی توجیهی برای استاژرهای جدیدالورود به مقطع بالینی، برنامه ی دوره کارآموزی و راهکارهای موفقیت بیشتر در این مقطع تحصیلی را برای دانشجویان شرح دادند؛

ضمنا با برگزاری نشست های متعدد با کارشناسان مرکز توسعه، معاونت آموزشی دانشکده و اساتید بخش های بالینی در بیمارستان ها و ارائه ی فیدبک های دانشجویی در ارتقای بیشتر اجرای برنامه در فاز بالینی می کوشند.

از دیگر فعالیت ها ، می توان به طراحی فرم پیشنهادی ارزشیابی دوره های کارآموزی و همکاری در اجرای آن، اشاره کرد.

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

 

 

 حضور در همایش ها و کنگره ها، زمینه آشنایی بیشتر با اعضای کمیته های دانشجویی دانشگاه های دیگر را فراهم کرد که با برگزاری جلساتی با معاونین وزارتخانه و طرح مشکلات با آنان ادامه پیدا کرد؛ با همکاری دانشجویان دانشگاه های مختلف کشور ( و از جمله اعضای کمیته دانشجویی شهید بهشتی) ، طرح و آیین نامه پیشنهادی کمیته های دانشجویی به وزارتخانه پیشنهاد شد؛ در نهایت این فعالیت ها به ابلاغ آیین نامه کمیته های مشورتی به دانشگاه های کشور منجر شد که در همین وبلاگ (معرفی کمیته دانشجویی) قابل دسترسی است.

در پاییز سال 1390، کمیته دانشجویی مرکز توسعه و مطالعات آموزش پزشکی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز تشکیل شد که دبیر کمیته دانشجویی شهید بهشتی از اولین اعضای آن می باشد.

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 اسفندماه سال 1388، دبیر کمیته دانشجویی به همراه یکی از اعضا، ضمن شرکت در همایش دانشجویی آسیب شناسی آموزش پزشکی که در تبریز برگزار شد، با ارائه ی سخنرانی ، چالش های ادغام در برنامه ی آموزشی را از دیدگاه دانشجویان طرح کردند.

دانلود خلاصه ی سخنرانی 

لینک خبر برگزاری همایش (1)

لینک خبر برگزاری همایش (2)

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 در راستای پروژه ارزشیابی و ویرایش ، در پاییز 88 ، اعضای شورای مرکزی، برنامه ی معارفه و پرسش و پاسخ برای دانشجویان ترم یک ( ورودی جدید) برگزار کردند. در این نشست ، دکتر رجایی ، معاونت وقت آموزشی دانشکده، در رابطه با برنامه آموزشی ریفرم اطلاعاتی در اختیار دانشجویان قرار دادند و به سوالات آنها در این زمینه پاسخ دادند؛ به علاوه ، اعضای شورای مرکزی نیز با برگزاری پانل برای دانشجویان، ضمن معرفی کمیته و فعالیت های آن، در رابطه با نحوه ی درس خواندن و مشکلات دانشجویی، تجربیات خود را مطرح کردند و از دانشجویان برای شرکت در فعالیت های کمیته، دعوت کردند.

از آن به بعد، اعضای کمیته سعی کردند برای سایر دانشجویان جدیدالورود نیز در یکی از برنامه های جشن های معارفه ( که توسط دیگر تشکل های دانشکده برگزار می شد) حضور داشته و آنان را با کمیته دانشجویی و برنامه آموزشی پزشکی آشنا نمایند.

پاییز 90 نیز فرصتی دست داد تا با همکاری انجمن اسلامی و کمیته پژوهشی، برنامه ای در راستای آشنایی و پرسش و پاسخ درباره ی برنامه اصلاحات آموزش پزشکی با محوریت دانشجویان ترم یک برگزار شود که پوستر آن را در زیر مشاهده می کنید.

 

 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

سلام دوستان

این تاپیک مربوط به واحددرسی مقدمات بالینی می باشد که با توجه به تغییراتی که در این ترم برای این درس اعمال شد( در ادامه به آن اشاره خواهد شد)، خواهشمندم نقاط ضعف ،قوت، نظرات وپیشنهادات وهر چیز دیگری که ما را در جهت بهتر شدن این برنامه کمک می کند،در این قسمت و تاپیک مربوطه درج کنید.

 

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

با تشکیل شورای مرکزی کمیته در خرداد ماه 1388، پیشنهاد ارزشیابی و ویرایش درسنامه ها به صورت دانشجویی مطرح شد؛ طی این پروژه که طراحی آن توسط اعضای شورای مرکزی کمیته و زیر نظر کارشناسان مرکز صورت گرفت ، در حدود 40 نفر از دانشجویان مقطع علوم پایه، به ویرایش و ارزشیابی درسنامه ها و کلاس درس پرداختند.

 

دانلود گزارش نهایی پروژه ارزشیابی

این پروژه در نهایت به عنوان فرآیند برتر داشگاه انتخاب شد ( دانلود متن فرآیند) و نتایج آن به صورت مقالاتی در کنگره ی آموزش پزشکی اردیبهشت 90 ارائه شد. (پوستر مقالات)

 

 

صورتجلسات شورای مرکزی برای اجرای پروژه :

جلسه اول

جلسه دوم

جلسه سوم

جلسه چهارم

جلسه پنجم

جلسه ششم

جلسه 88/7/12

جلسه 88/7/15

جلسه 88/7/19

جلسه 88/7/25

جلسه 88/7/27

جلسه 88/7/28

جلسه 88/8/27

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]

 

 

با تشکیل کمیته دانشجویی در دی ماه 1387، بعد از اعلام عمومی در دانشکده پزشکی و عضوگیری از دانشجویان ترم های مختلف مقطع علوم پایه، نشست هایی با حضور دانشجویان و کارشناسان مرکز توسعه برگزار شد؛ طی این جلسه ها، دانشجویان برخی از مشکلات مربوط به دوره های آموزشی علوم پایه نظیر دروس مقدمات ( ترم یک) ، واحدهای انتخابی و ... را مطرح کرده ، گزارش بحث ها به صورت صورتجلسه هایی تدوین شده و برای مسئولین اجرایی ( ریاست دانشگاه و دانشکده ، معاونت آموزشی دانشگاه و دانشکده) ارسال شد. به علاوه مسئولین با حضور در برخی جلسات دانشجویان ، نسبت به مشکلات مطرح شده و راه حل های آن، پاسخگو بودند.

 

صورتجلسه 87/10/7 (نشست با معاونت آموزشی دانشگاه و طرح مشکلات ریفرم)

 

صورتجلسه 87/12/10 ( بررسی دروس مقدمات علوم پایه- ترم یک)

صورتجلسه 88/2/2 ( بررسی واحدهای اختیاری)

[ برچسب:, ] [ ] [ دانشجوی پزشکی ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 7 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ توسط کمیته دانشجویی EDC شهید بهشتی برای اطلاع رسانی فعالیت های کمیته، معرفی دوره های مختلف برنامه آموزشی، نقاط قوت و ضعف آنها و به اشتراک گذاشتن تجربیات دانشجویان ایجاد شده است. یادتون باشه که پویا بودن این وبلاگ وابستگی زیادی به نظرات شما دارد. برای دسترسی سریع به مطالب از قسمت موضوعات استفاده کنید. برای همکاری بیشتر به ما ایمیل بزنید. (پروفایل مدیر وبلاگ)
موضوعات وب
امکانات وب
فروش بک لینک طراحی سایت

mouse code

كد ماوس